top of page
AdobeStock_508121788 [Converted].png
AdobeStock_508121788 [Converted].png

Veelgestelde vragen

Vragen over MayaHome? In deze lijst hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Of hebt u na het lezen van het antwoord nog steeds vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op via info@mayavr.nl

 • Wat is virtual reality?
  Virtual reality (VR) is een video-ervaring in de virtuele wereld: de virtuele realiteit. Bij Maya VR gebruiken we video-inhoud die opgenomen is met een 360-graden camera. Met een VR-bril kan je deze beelden vervolgens ervaren. Virtual reality bevindt zich alleen binnen de virtualreality-bril. De buitenwereld wordt dus afgesloten. Met behulp van VR kan je op een plek zijn terwijl je je er fysiek niet bevindt.  
 • Waarom virtual reality?
  Met virtual reality (VR) overbruggen we de afstand tussen mens en maatschappij. Door het gebruik van VR zijn prachtige en onvergetelijke uitjes te realiseren binnen handbereik. We maken de wereld voor ouderen hiermee weer een stukje groter.  
 • Wat is MayaHome?
  MayaHome is een VR-abonnement voor zorgorganisaties en - locaties waarbij zij onbeperkt virtuele tours kunnen streamen via meerdere VR-brillen. Deze makkelijk te gebruiken streamingsdienst bestaat uit vier categorieën: kunst & cultuur, stedentrips, natuur en actief. Hierdoor kan een bewoner of medewerker van een zorglocatie zelf bepalen waar en wanneer ze willen kijken.
 • Hoe is MayaHome te gebruiken op een zorglocatie?
  Als gezamenlijke dagactiviteit, individueel onder begeleiding van een medewerker of samen met familie die op bezoek is, het is allemaal mogelijk. De MayaHome VR-bril is erg toegankelijk wat het gebruik gemakkelijk maakt. Met één druk op de knop bevind je je na een minuut al in de wondere wereld van VR.  
 • Is Maya ook geschikt voor ouderen met dementie?
  Virtual reality kan zeker gebruikt worden door ouderen met dementie. Het kan zelfs bijdragen aan het afnemen van onrust. De enige contra-indicaties waarbij wij het gebruik van VR afraden, zijn: foto-sensitieve epilepsie, ernstige duizeligheid en eventueel overgevoeligheid voor licht (en geluid). Twijfelt u over het gebruik bij uzelf of een ander, vraag een arts dan om advies.  
 • Wat zijn de kosten voor MayaHome?
  MayaHome heeft meerdere pakketten vanaf 3 brillen. Deze pakketen komen met opladers, handige opbergdoos, schoonmaakartikelen en een dagelijkse klantenservice. De vanaf prijs van MayaHome is €208,- p/m.
 • Ervaren ouderen problemen met de bril?
  Wij hebben ervaren dat ouderen tot dusver nauwelijks tot geen problemen ervaren. Van de duizenden ouderen heeft slechts een enkeling ervoor gekozen de VR-bril vroegtijdig af te zetten. Een reden die hiervoor genoemd was, was dat de VR-bril te veel op het gelaat drukte. Dit is uiteraard afhankelijk van het individu en de plaatsing van de VR-bril op het gezicht.   De meesten omarmen de VR-technologie en benadrukken dat zij dit al eerder hadden willen doen.  
 • Voor welke doelgroep zijn de diensten van Maya VR?
  We richten ons tot op heden alleen op ouderen in zorglocaties. We voelen de behoefte van ouderen om deel te blijven nemen aan de maatschappij en daar dragen wij graag aan bij.  
 • Moeten ouderen mobiel zijn voor de diensten van Maya VR?
  Nee. Door de VR-brillen is MayaHome overal te gebruiken. Daarnaast is MayaHome speciaal ontwikkeld voor een zittende ervaring. Dit maakt het geschikt voor iedere gebruiker, onafhankelijk van zijn of haar fysieke gezondheid.  
 • Is een VR-bril niet te zwaar?
  Dit is uiteraard afhankelijk van de gebruiker, maar we gebruiken bewust de lichtste VR-brillen die op de markt te verkrijgen zijn. Tot dusver zijn er nauwelijks klachten binnen gekomen over het gewicht van de VR-bril. Mocht een gebruiker toch last ervaren van het gewicht, dan is het altijd mogelijk om de VR-bril met de hand te ondersteunen.  
bottom of page