top of page
AdobeStock_508121788 [Converted].png

"MayaHome kan je niet alleen gebruiken voor recreatie, maar ook als interventie!"

Martijn Derrix

Teamleider Kunst & Cultuur Rosa Spier Huis

Ook hebben Martijn en zijn collega’s gemerkt dat de brillen heel effectief zijn als ze individueel worden gebruikt. ‘Tijdens de verzorging of in de nacht komt het weleens voor dat een bewoner gestrest of onrustig is. De brillen gebruiken wij dan om de ouderen af te leiden en te ontspannen. Na een paar minuten in een ‘andere omgeving’, is een bewoner een stuk rustiger.’  

 

Om te zorgen dat alle bewoners profijt hebben van deze positieve effecten, krijgt een steeds grotere groep (zorg)medewerkers een MayaHome introductie. In veel personeelsruimtes hangt daarnaast ook een poster met uitgebreide instructies. ‘Hierdoor is er veel draagvlak en kunnen we MayaHome veel breder inzetten: het begon met name als recreatie, maar het kan dus ook bij een interventie worden toegepast. Dat is een belangrijke toegevoegde waarde!’  

Ervaringen van andere gebruikers

AdobeStock_508121788 [Converted].png

Een bezoek aan het Rosa Spier Huis

Het Rosa Spier Huis is een van onze enthousiaste klanten van MayaHome. Wij gingen bij ze langs en vroegen teamleider Kunst & Cultuur Martijn Derrix naar hun ervaringen. Deze leest u hieronder in onze gebruikerscase. 

In het Rosa Spier Huis wordt MayaHome sinds januari enthousiast gebruikt. ‘Niet alleen in een groepssessie’ zegt Martijn Derrix, ‘ook als interventie. Om ouderen af te leiden of te laten ontspannen.’ Martijn is Teamleider Kunst & Cultuur in het Rosa Spier Huis in het bosrijke Laren. Ergens in dit prachtige stukje bos bevindt zich dé plek waar oudere kunstenaars en wetenschappers samenwonen in een woon- en werkgemeenschap. Met een concert- en theaterzaal, expositieruimte, ateliers en studio’s bruist het hier van de kunst. Het is dan ook een bijzondere ontmoetingsplaats voor alle kunstliefhebbers van alle leeftijden.  

 

Bovenop het brede culturele activiteitenprogramma gebruiken de medewerkers sinds januari MayaHome: ‘We willen zorgen dat de VR-brillen zo goed als mogelijk worden geïmplementeerd. Zo hebben we nu een wekelijkse groepssessie met de bewoners onder begeleiding van onze medewerkers. Dit is altijd een heel groot succes!’.  

AdobeStock_508121788 [Converted].png

Bezoek onze klantenpagina

Hier vindt u onze klanten die MayaHome gebruiken en enkele klantervaringen.  

"Een virtuele uitstap neemt drempels weg voor iemand waarvoor een uitstap niet vanzelfsprekend is."

MayaHome gebruiker

"Ik vind MayaHome een mooie creatieve uitvinding die ik inzet als afleiding en pijnbestrijding bij de wondzorg van ouderen."

Suzanna Blanken

Leerling Individuele gezondheidszorg & Maatschappelijke zorg
bij ViVa! Zorggroep

"Ontspanning en beleving is met MayaHome veel dichterbij!"

MayaHome gebruiker

bottom of page